Thursday, May 1, 2008

Карритай будаа

Орц:

  • Агшаасан цагаан будаа 1,5аяга
  • Бор мөөг 3-4ш
  • Цоохор майлз/чинцай/ 1-2ш
  • Амтат чинжүү/улаан/

Амтлагч:

  • Карри 1/2х.х
  • Мөөгний амтлагч 1/3х.х
  • Элсэн чихэр 1/3х.х
  • Сүү 3-4х.х
  • Нунтаг бяслаг 2х.х
  • Давс тохируулах

Чимэглэл:Цөцгийн тос 10-15г Хушны самар 3-5г

Хийх арга:

- Бор мөөг, цоохор майлз, амтат чинжүүг угааж цэвэрлээд жижиг хэрчинэ.
- Тос хийж халаасан хайруулын тавганд хэрчсэн бор мөөг, амтат чинжүү, цоохор майлз хийж хуураад карри, агшаасан цагаан будаа нэмж хутгана.
- Дээр нь сүү, элсэн чихэр, давс, нунтаг бяслаг хийгээд савыг таглаж хэдэн минут жигнэнэ. Хоолыг таваглаж цөцгийн тосонд хуурсан хушны самраар чимэглэнэ.

0 comments: