Tuesday, May 20, 2008

Соустай шарсан дүпү

Орц:

  • 1 хоолны халбага нунтаг цагаан гаа
  • 2 цайны халбага элсэн чихэр
  • аяганы ¼ гүнжидын тос
  • аяганы ¼ ус
  • аяганы ¼ шар буурцгийн соус
  • 300 гр шарсан дүпү

Арга:

  1. Шарсан дүпүг жижиглэн гурвалжин эсвэл дөрвөлжин хэрчинэ.
  2. Хайруулын тавгаа халаан гүнжидын тос хийнэ
  3. Нунтаг цагаан гаагаа хийн хутгана.
  4. Дараа нь дүпү, шар буурцгийн соус, элсэн чихэр нэмнэ.
  5. Хэдэн минут хутгаж байгаад усаа нэмнэ.
  6. Бага зөөлөн галаар болгоно.
  7. Усгүй болтол нь 1-2 мин хутгаж байгаад гаргана.

0 comments: